24. 4. 2014

Fakt alebo fikcia: The Expresionless - pekelná žena


TIP OD VÁS. "Na internete som našiel hrôzostrašný príbeh o žene, ktorá vyzerala ako samotný diabol a vyčíňala ako nepríčetná v nejakej nemocnici v Spojených štátoch. Videl som aj fotografiu tej záhadnej bytosti a bolo to naozaj desivé."

Prípad známy ako The Expresionless sa údajne odohral v júni v roku 1972. Na centrálnom príjme nemocnice Cedar Sinai v Los Angeles sa objavila žena, ktorá u nemocničného personálu okamžite vzbudila pozornosť svojím výzorom.

Vyzerala veľmi nezvyčajne, niektorí by povedali, že ani nebola ľudská bytosť. Bola oblečená v bielom a hrôzu u všetkých prítomných vzbudila jej tvár. Bola úplne hladká, bez akejkoľvek prirodzenej mimiky či záhybov, bez obočia a namiesto nosu mala len dve veľké diery. Mala veľké červené pery, ktoré skrývali veľmi nezvyčajné špicaté zuby.

Do nemocnice prišla s mŕtvou mačkou, ktorej krv mala táto neznáma žena na svojich zvláštnych bielych šatách. Mŕtvoly mačky sa odmietla vzdať. Keď ju začali prehliadať lekári nejavila žiadne prirodzené ľudské reakcie a nekomunikovala. Lekársky tím jej podal sedatíva, aby ju mohli bez obáv vyšetriť. To však tajomná žena odmietla a veľmi intenzívne sa proti podaniu liekov bránila.

Toto je jediná fotografia pekelnej ženy - The Expresionless, ktorú urobil nemocničný personál v Cedar Sinai v júni 1976 pri vyšetrovaní tejto záhadnej bytosti.
Foto: creepypasta.wikia.com
Pri súboji uhryzla do krku jedného z lekárov a údajne mu vytrhla krčnú tepnu. Po tomto neuveriteľnom čine prehlásila so šialeným úsmevom (to bol prvý a posledný prejav jej emócii), že je Boh a tak ako nečakane do nemocnice prišla z nej aj bez stopy odišla. Nikto nikdy viac túto ženu z pekla alebo ako ju neskôr pomenovali, The Expresionless, nevidel.

V ankete o pravdivosti tohto príbehu ste hlasovali takto:
FAKT --- 61%
FIKCIA --- 39%
Celkom hlasovalo: 93 čitateľov

Síce väčšina tipovala, že príbeh The Expresionless je pravdivý, v skutočnosti sa nikdy nestal. Príbeh o pekelnej žene je FIKCIA. Patrí do kategórie tzv. mestských príbeh, ktoré si rozprávajú ľudia, s tým že sú zaručene pravdivé, no v skutočnosti je zdroj neuveriteľných informácií nevypátrateľný. Náš príbeh o pekelnej žene je síce presne lokalizovaný do miesta aj času, nemocnica Cedar Sinai nemá v archíve žiadne informácie o tejto udalosti, rovnako tak sa nikdy nikde nespomína v žiadných amerických ani zahraničných médiách. Za takmer 40 rokov nebol vypátraný žiadny konkrétny svedok tejto šokujúcej udalosti. Rozšírenie tejto šokujúcej historky nastalo prostredníctvom internetu ako hoax po tom, čo ju v roku 2012 publikoval blog Creepypasta, ktorý prináša čitateľom rôzne fiktívne mrazivé historky a obrázky na dobrú noc. Z tejto stránky ju prebrali mnohé svetové aj slovenské médiá. Mnohých fanúšikov zaujal svojou tajomnosťou, že sa to môže stať hocikedy a hocikomu, no ľudstvo je zatiaľ v bezpečí pred útokmi pekelných bytostí. Zatiaľ :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára