21. 4. 2014

Elektrický poltergeist: Prípad strašenia, ktorí šokoval Nemecko


Prípad poltergeista z Rosenheimu v 60-tych rokoch minulého storočia vzbudil v Nemecku veľký záujem verejnosti. Nestrašilo totiž v dome, ako je to v týchto prípadoch bežné, ale paranormálne javy sa odohrali v advokátskej kancelárií. Prečítajte si skutočný príbeh nevysvetliteľného strašenia, ktorý nemá vo svete záhad obdobu.


Všetko sa začalo koncom novembra 1967. V advokátskej kancelárii v nemeckom meste Rosenheim sa začali diať podivuhodné veci s elektrickými rozvodmi. Žiarovkové svetlá sami od seba zhasínali, niekedy žiarovky vybuchli a v kanceláriách bolo počuť nevysvetliteľné rachotiace zvuky. Zamestnanci boli udalosťami šokovaní.

Postupne pribúdali záhadné prípady prerušovania telefonických hovorov. Výpisy telefónnych hovorov zaznamenali veľa spojení, ktoré sa nikdy neuskutočnili. Zástupcovia z miestnej energetickej spoločnosti prípady "pojašenej" elektriny v budove preskúmali a zistili, že tieto úkazy sprevádzajú prudké výkyvy v elektrickom napätí. Poruchy sa prejavovali aj po nahodení záložného zdroja energie.

Množstvo hovorov sa uskutočnilo v časoch, kedy sa zamestnanci v budove nenachádzali a raz len za jednu minútu bolo zaznamenaných až šesť hovorov na informácie o presnom čase. Majiteľ právnickej kancelárie bol zo situácie bezradný a napokon do budovy pozval slávneho nemeckého parapsychológa Hansa Bendera. Ten spolu s dvomi pracovníkmi z Inštitútu plazmovej fyziky záhadné javy podrobne preskúmal a prišiel k záveru, že nadprirodzené úkazy sa stupňujú v prítomnosti mladej sekretárky Annemarie.

Záhadné javy v advokátskej kancelárii v Rosenheime sa vystupňovali v prítomnosti mladej sekretárky Annemarie.
Foto: besoindesavoir.com

Devätnásťročné dievča bolo prijaté do zamestnania len prednedávnom. Ostatní zamestnanci postupne vysledovali, že javy sa skutočne odohrávajú najmä v čase príchodu Annemarie do práce. Svietidlá sa pri jej pohybe po chodbe začali kývať zo strany na stranu. Črepiny z prasknutých žiaroviek dopadali smerom k nej. Javy slabli, len čo sa Annemarie vzdialila.

Poltergeist podľa doktora Bendera bol spojený nejakou psychokinetickou cestou s dušou Annemarie. Mladá sekretárka v období záhadných javov naozaj trpela traumou z nešťastnej lásky. Po prevalení jej trápenia sa udalosti v kanceláriách ešte zhoršili - ťažký nábytok sa začal pohybovať, zásuvky sa otvárali samy od seba, strácali sa dôležité dokumenty. Annemarie bola čoraz nervóznejšia a dostávala kŕče do rúk a nôh.

Udalosti z Rosenheimu neboli nikdy dostatočne vysvetlené tak ako množstvo podobných prípadov vyčíňania duchov či poltergeistov. Faktom však zostáva, že po odchode Annemarie z pracoviska do iného zamestnania zvláštne elektrické úkazy razom prestali a nikdy viac už zamestnancov advokátskej kancelárie nestrašili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára